Wat is de beste biceps oefening?

De Biceps Brachii, oftewel de spierballen, zijn (vooral bij mannen) een van de meest getrainde spieren en bij de vraag “laat je spieren eens zien” is de kans groot dat iemand zijn arm omhoog brengt en de biceps pose doet.

Maar wat is nou eigenlijk de beste oefening voor de Biceps Brachii?

De American Council on Exercise (ACE) deed eind 2014 een onderzoek naar wat de beste Biceps oefening is en vergeleek daarbij de meest gebruikte Biceps oefeningen met elkaar.

Tijdens het onderzoek werd de spier activiteit gemeten dmv elektroden. Uit de resultaten bleek dat tijdens de Concentration curl duidelijk de hoogste spier activiteit werd gemeten. Tijdens veel Biceps oefeningen worden ook andere (hulp)spieren (anterior deltoid en brachioradialis) gebruikt om de beweging mogelijk te maken. Tijdens vooral de concentration curl gebruik je minder van deze hulpspieren en wordt de Biceps Brachii dus beter geïsoleerd.

Het resultaat van de verschillende Biceps oefeningen was als volgt:

  1. Concentration curl
  2. Cable curl
  3. Chin-up
  4. Barbell curl
  5. EZ curl (wijde greep)
  6. EZ curl (smalle greep)
  7. Incline curl
  8. Preacher curl

Dit betekent natuurlijk niet dat je nu alleen nog maar de Concentration curl moet gaan doen. De andere Biceps oefeningen zijn ook zeker hele goede oefeningen met bijbehorende voordelen. Het grappige is wel dat je de Concentration curl niet heel vaak voorbij ziet komen in sportscholen.

 

CONCLUSIE

Zorg voor de nodige variatie als het aankomt op Biceps oefeningen maar vergeet dus ook zeker de Concentration curl niet. Het was niet voor niets een van de lievelingsoefeningen van Arnold Schwarzenegger, die toevallig een paar aardig ontwikkelde BICEPS had.

 

Wil jij ook graag zo optimaal mogelijk trainen?

Neem dan eens vrijblijvend contact met me op.

 

Personal Training / Online Coaching

www.svenbaas.nl

info@svenbaas.nl

Instagram: sven.baas

Sven.

 

Bron: American Council on Exercise

https://www.acefitness.org/prosourcearticle/4933/ace-study-reveals-best-biceps-exercises